Lokanta Usulü Bulgur Pilavı

Lokanta Tarzı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı başbaşı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su ( 1 parmak üzerini geçecek kadar)

Lokanta Tarzı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağını alalım, üzerine doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
  2. Sonra salçalarıda ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Üzerine yıkanmış ve süzülmüs bulguru aktaralım.
  4. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
  6. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp altını kısın ve yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Suyunu çeken pilavımızı 5-10 dakika dinlendirelim.

Pilavımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Lokanta Metodu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Mozaik Pasta
Pazı Mıhlama (Yöresel)
Peynirli Ve Otlu Pişi
Karamelize Soğan Mezesi
Bisküvili Puding
Maklube
Hdabla | © 2025 |