Biber Salçası

Biber Salçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kg kırmızı salçalık biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Biber Salçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberlerimizin çöplerini alıyoruz ve doğruyoruz .
  2. Ardından bol su ile yıkayıp soğan torbasına koyuyoruz .
  3. Torbayı tencereye alıyoruz ,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup 40 dakika kaynamaya bırakıyoruz ortada halini değiştirirsek eşit pişer.
  4. Pişen biberi kevgir üzerine koyup üzerine baskı koyarak bir gece bekletiyoruz suyu çıkması için.
  5. Ertesi gün biberi blenderda hoş bir halde çekip tencereye alıyoruz (kıyma makinesinde de çekebilirsiniz)
  6. Tüm biberi birebir süreci yaptıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakalım .
  7. Üzerine sıvı yağ ve tuzunu da ekleyip güzelce pişirelim.
  8. 20 dakika kaynayınca yetiyor zati daima karıştırmanız çok değerli yoksa tabanı tutuyor.
  9. Ardından hazırladığımız şişelere biber salçamızı koyuyoruz .
  10. Ağızlarını kapatıp zıt çevirip dinlenmeye bırakıyoruz ve biber salçamız hazır afiyet olsun.

(o kadar hoş oldu ki kahvaltılarda bile yiyebilirsiniz yumurtalı yahut sade çok hoş bir tanım oldu).

Biber Salçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Yayla Çorbası (Videolu)
Puf Puf Elmalı Pankek
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)
Soğan Çorbası
Mis Kokulu Limonlu Kek
Ramazan İçin Evde Ekmek (Ayçiçekli)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet