Tiramisu (Kedidili İle)
Tiramisu (Kedidili İle) Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2.5 Türk kahve fincanı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 350 gram mascorpone
- 2 paket kedidili (yani 4 paket oluyor)
Kedi lisanlarını ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı (tepeleme) granül kave
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) şeker
Üzeri için:
- Kakao
Tiramisu (Kedidili İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mascarpone hariç kremamızın gereçlerini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp kenara alıyoruz.
- Ara orta mikserle karıştırarak soğutuyoruz.
- Üzerine streç sinema çekip buzdolabında uygunca soğutuyoruz.
- Kremanın içine mascarpone bir kutu (350gr) ekliyoruz.
- Mikserle güzelce çırpıyoruz.
- Büyük dikdörtgen borcama kedi lisanı bisküvilerinin bir tüm paketini ıslatıp diziyoruz.
- Üzerine kremanın yarısını döküyoruz.
- İkinci katına da 2. Paket kedidili bisküvilerini ıslatıp tıpkı biçimde diziyoruz.
- Üzerine kalan kremayı ekleyip düzeltiyoruz.
- En az buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
- Servis etmeden evvel üzerine kakou serpiyoruz. Afiyet olsun :).
Tiramisu (Kedidili İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













