Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça
Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı (200 ml’lik) yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4-5 damla limon suyu
- 4 su bardağı un
İçi için;
- 150 gram süzme peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içine; yoğurt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz, kabartma tozu,üzerine limon suyu sıkılmış karbonat, mısır unu konur ve spatula ile güzelce karıştırılır.
- Hazırlanan karışımın üzerine yavaş yavaş dört bardak un ek edilir ve yumuşak bir hamur olacak formda güzelce yoğrulur.
- Hamur ortalama 16 bezeye ayrılır ve her bir beze, el ile açılıp ortasına peynir konup güzelce kapatılır ve aykırı çevrilip sırayla tepsiye dizilir.
- Poğaça hamurlarının üzerlerine, içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ eklenen yumurta sarısı sürülüp, susam çörek otu karışımı serpilir ve her birinin üzerine bıçak ile çizikler atılır.
- Hazırlanan poğaçalar, evvelden ısıtılmış fırında, 180 derece de yaklaşık 30 dakika alt üst uygunca kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun

Sıvı Yağlı Lezzetli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















