Taş Fırında Mini Tereyağlı Hamur Pizzaları

Taş Fırında Küçük Tereyağlı Hamur Pizzaları Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 2 paket instant maya (14 g)
  • Yaklaşık 700 gram un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (15 g)

Hamur mayalandıktan sonra;

  • •Yumuşak tereyağı (hamura yedirmek için)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Üzeri için gereçler;

  • Domates sosu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Doğranmış yeşil ve kırmızı biber
  • Domates dilimleri

Taş Fırında Küçük Tereyağlı Hamur Pizzaları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanması: tüm hamur materyallerini yumuşak ve elastik bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Tereyağı yedirme: mayalanan hamuru 12 eşit kesime bölün. Her parçayı yavaşça açın, içine yumuşak tereyağı koyup kapatın ve tekrar yuvarlayarak top biçimi verin. Yaklaşık 15–20 dakika daha dinlendirin.
  3. Şekillendirme ve hazırlık: her topu yavaşça bastırarak açın, ortasını bir bardak ile yavaşça çukurlaştırın. Kenarlarını yumurta sarısı ve süt karışımı ile fırça yardımıyla yavaşça sürün.
  4. Üzerini hazırlama: ortadaki çukura biraz domates sosu sürün, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, 1–2 dilim sucuk, doğranmış biberler ve bir dilim domates yerleştirin.
  5. Taş fırında pişirme: hazırladığınız küçük tereyağlı hamur pizzalarını taş fırınına yerleştirin. Evvelden ısıtılmış yaklaşık 250 °c’de 8-12 dakika, kenarları altın rengi olana ve peynir eriyene kadar pişirin.

Fırında pişirme: evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dakika denetimi pişirin.

Tavsiye: sıcak servis yapın, dışı çıtır içi yumuşacık olsun! 🍕🧈.

Taş Fırında Küçük Tereyağlı Hamur Pizzaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Terbiyeli Bezelye
Dere Otlu Kıyır Poğaça
San Sebastian Cheesecake
Milföy Köfte
Hindistan Cevizli Kurabiye (Videolu)
Elmalı Tart Tarifi
Hdabla | © 2025 |