Kahramanmaraş Usulü Yaz Dolması
Kahramanmaraş Adabı Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri;
- 1 kg yasemin pirinç
- Yarım kg yarım yağlı kıyma
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
- 5 kuru soğan
- 2 baş sarımsak
- 1 kg ince doğranmış domates
- 3 tane yeşilbiber
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sumak ekşisi akıtı
- Kırmızı biber ve tuz (isteğe nazaran atılır)
Dolma dışı için;
- 2 kg kabak
- 2 kg patlıcan
- 1 kg dolmalık biber
Kahramanmaraş Metodu Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm iç gereçler ince ince doğranıp karıştırılır hazır edilir. Dış materyallerin de içi oyulur yıkanır hazır edilir.
- Patlıcanın kabağın ve biberlerin içine yeterlice bastırmadan hafif hafif doldurulur. Tencereye alınır. Üzerini kapatacak kadar kaynar su koyulur. Bu suyun içine de birazcık tuz atıyorum ancak tuza pehrizi olanlar yapmasa da olur.
- Kaynayınca altını en kısık ateşe getirip en az 2 saat pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Kahramanmaraş Adabı Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









