Çilek Soslu Magnolia
Çilek Soslu Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 5 bardak süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 kaşık un
- 5 kaşık nişasta
- 1 paket krema
Çilek sos için;
- 1 kase çilek
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik su
Ara katı için;
- Yulaflı bisküvi
Çilek Soslu Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un, nişasta tencereye alınır ve uygunca karıştırıldıktan sonra ocağa alınır (un ve nişasta olağan kaşık olacak tepeleme olmayacak formda konulur)
- Çilek sos için çilekler doğranır, üzerine şeker ve yarım çay bardağından 1 parmak eksik olacak biçimde su koyulur. Çilekler pişene kadar ve suyunu uygunca çekene kadar pişirilir. Şeker oranını kendi damak tadımıza nazaran azaltıp, çoğalta bilirsiniz.
- İyice soğuyan muhallebiye soğuk krema eklenir ve 5 dakika kadar çırpılır.
- Kasenin en altına muhallebi orta katına yulaflı bisküvi üzerine tekrar muhallebi ve en üste çilek sos gelecek halde kaselenir.
Çilek Soslu Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









