2 Renkli Kurabiye
2 Renkli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın şeker (2 parmak eksik olacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un (hamurun kıvamına nazaran ayarlayınız)
- 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmayacak)
2 Renkli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alalım biraz çırpalım. Vanilyayıda ekleyip, yeterlice şekerler eriyene kadar çırpalım.
- Kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur elde edene kadar unumuzu ekleyelim.
- Hamurumuzu eşit halde 2 modüle ayıralım. Yarısına 1 yemek kaşığı kakaomuzu ekleyelim. Düzgünce yoğuralım. Kakao eklediğimiz hamurumuz sertleşeceği için çok az su ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar yoğuralım.
- 2 eşit kesime böldüğümüz hamurlarımızı (1 tanesi sade oburu kakaolu)4 er kesime bölelim beze halinde yapalım. Bezelerimizi yuvarlak olacak formda elimizle açalım.
- Bir sade üzerine 1 kakaolu yuvarlak hamurlarımızı birleştirelim üst üste gelsin sonra rulo halinde saralım biraz açtıralım. Streç sinemaya sarıp donduruda biraz sertleşinceye kadar bekleyelim.
- Dondurucudan çıkardığımız rulo hamurumuzu 1 er parmak olacak formda keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırınımıza atalım. Üzeri çok sarı yahut kahverengi olmayacak formda kabarıp çatlamaya başladığı vakit fırınımızdan çıkartalım. Kurabiyemiz hazır afiyet olsun😋
2 Renkli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















