Bol Sebzeli Omlet
Bol Sebzeli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam karabiber
Sebzeleri;
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet mantar
- 1 kuru soğan küçük boy
Bol Sebzeli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapaklı bir tavaya enlemesine yuvarlak doğradıgimiz soğan ve patatesleri koyuyoruz. Her iki taraflarını kızartmak için çeviriyoruz.
- Mantar ve biberi ince doğrayıp sebzelerin içine atıyoruz, bu esnada karabiber ve tuzu ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatın orta ateşte pişmesini sağlıyoruz.
- Yumurtayı az tuz ile bir kapta çırpıyoruz. Pişen sebzelerin tüm yüzeyine döküyor ve kapağını tavanın kapağı ya da bir tabak yardımıyla art yüzünü çevirerek art yüzünü de pişiriyoruz.
- Arzu edilirse bu kademede rende kaşar peyniri de kullanabilirsiniz. Meskendeki mevcut sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz. İki yüzü pişen omletimiz servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Bol Sebzeli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






