Et Sote Ya Da Saç Kavurma
Et Sote Ya Da Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg. kuzu kol (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)
- Az ölçüde doğranmış kuyruk yağı
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 adet yeşil biber
- 3-4 acı biber (isteğe bağlı)
- 7-8 diş sarımsak
- 3-4 adet domates ya da 7-8 kaşık domates sosu
- Az ölçüde zeytinyağ
- Tuz
Et Sote Ya Da Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et tencereye kuyruk yağı ile konulur. Kısık ateşte suyunu salana kadar çevrilir.
- Sonra soğan biber ve sarımsak eklenir. Zeytinyağ ek edilir. Suyunu çekerse su ek edilir.
- Etler pişince domates ya da domates sosu eklenip tuz ek edilir. Afiyet olsun.
Et Sote Ya Da Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










