Hurma Topları

Hurma Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase hurma
  • 2-3 tane kuru sarı kayısı kurusu
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı yulaf
  • 1.5 çorba kaşığı fındık (un halinde)

Hurma Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hurma ve kayısıları 1 kase içinde üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip, 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Hurma ve kayısıları yeterlice suyunu süzüyoruz ve geri kalan materyallerimizi ekliyoruz ve mikserden geçiriyoruz.
  3. Hurma hamurumuzu alıp küçük toplar halinde yuvarlıyoruz. Ellerinizi ıslatıp yuvarlarsanız daha kolay olacaktır 🙂
  4. Topları hindistan cevizi, antep fıstığı yahut rendelenmiş fındık içine yuvarlayıp, servis ediyoruz (önceden eritilmiş çikolataya da bulayabilirsiniz)
  5. Hurma toplarımız hazır 🙂 hurma topları 1 hafta boyunca buzdolabına koruma edebilirsiniz bizde yaptığım gün daha bitiyor 🙂 tabiki 1 yaşından sonra bebeklerimize de uygundur 🙂 affiyet olsun ♡

Hurma Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Salatası
Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı)
Küllü Kurabiye
Cennet Hurmali Smooth
Yumurta Salatası
Köfteli Hünkar Beğendi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |