Hurma Topları
Hurma Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase hurma
- 2-3 tane kuru sarı kayısı kurusu
- 1.5 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı yulaf
- 1.5 çorba kaşığı fındık (un halinde)
Hurma Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hurma ve kayısıları 1 kase içinde üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip, 5 dakika bekletiyoruz.
- Hurma ve kayısıları yeterlice suyunu süzüyoruz ve geri kalan materyallerimizi ekliyoruz ve mikserden geçiriyoruz.
- Hurma hamurumuzu alıp küçük toplar halinde yuvarlıyoruz. Ellerinizi ıslatıp yuvarlarsanız daha kolay olacaktır 🙂
- Topları hindistan cevizi, antep fıstığı yahut rendelenmiş fındık içine yuvarlayıp, servis ediyoruz (önceden eritilmiş çikolataya da bulayabilirsiniz)
- Hurma toplarımız hazır 🙂 hurma topları 1 hafta boyunca buzdolabına koruma edebilirsiniz bizde yaptığım gün daha bitiyor 🙂 tabiki 1 yaşından sonra bebeklerimize de uygundur 🙂 affiyet olsun ♡
Hurma Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






