Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tutam çeçil peynir
  • 300 gram tereyağ
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yumurtayı tuzu suyu kapın içine alın güzelce yoğurun başka kapta maydanoz ve peyniri harmanlayın başka kapta tereyağ ve sıvı yağı karıştırın.
  2. Hamuru 10 modüle bölüp açın birinci yufkayı haşlamayın başkalarını haşlayın açtığınız yufkaların her yaprağını kaynamış suyun içine koyup çıkarın arkasında soğuk suya koyun süzün süzdükten sonra tepsiye alın ortasına yağ karışımını sürün.
  3. 5 yufkayı koyduktan sonra ortasına yağ sürüp peynir harcını koyun üstüne yufkaları birebir formda devam edin bittikten sonra bıçakla 5 kez delin şişmesin yufka diye.
  4. 180 derecede 45 dakika üzeri yeterlice kızarana kadar pişirin fırından çıktıktan sonra nemli bez örtün üstüne yumuşak oluyor birinci sıcaklık geçtikten sonra servis edin. Yiyenlere afiyet olsun 🙂

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye
Kremalı Mantarlı Tavuk
Truffle Tarifi (Videolu)
Limonlu Haşhaşlı Kek
Kremalı Mantar Çorbası
Tikka Masala Soslu Tavuk
Hdabla | © 2025 |