Omaç Yöresel Bir Lezzet

Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet köy yufkası
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Tuz

Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı bıçakla doğrayın orjinalinde elde ovuşturarak kopartılır.
  2. Geniş bir tavaya tereyağını ve zeytin yağını koyup, eritin yağın kokusu gelmeye başlayınca yumurtaları kırın.
  3. Yumurtaları karıştırarak pişirin tuzunu atın üzerine doğranmış yufkayı döküp karıştırın.
  4. Yufkalar yumurta ve yağla uygunca bütünleşsin burada şunu belirtmek isterim.
  5. Bir yufkanın üzerine yağlı yumurtalı ekmek dökülür, sağından solundan ekmekle bastırıp güzelce ovuşturulur ve kenarlarından yufka koparılıp yumurtalı yufkadan yenir ben günümüze uyarlayarak yaptım.
  6. Soğutmadan sıcak sıcak yenir yanında köy peyniri salatalık domates yeşillik hoş sarfiyat afiyet olsun.

Omaç Yöresel Bir Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tavuk Wrap (Videolu)
Milföyden 1 Tepsi Börek
Havuçlu Bademli Kek
Limonlu Ice Tea Tarifi (Soğuk Çay)
Köz Patlıcan Çorbası
Avocadolu Poşe Yumurta
Hdabla | © 2025 |