Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 kase bezelye
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu (isteğe bağlı )
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan küp küp doğranır ve tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur.
- Küp küp doğradığımız havuç ve patates de ek edililerek biraz daha kavrulur.
- Bezelye, enginar, su,tuz ve şeker de ek edilir. (isteğe nazaran limon suyu da ek edilebilir. ).
- Kaynamaya başlayınca sebzeler güzelce pişene kadar kısık ateşte 40 dk kadar pişirilir.
- Ilık yahut soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















