Şiş Kebabı
Şiş Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 adet lavaş
Servis için;
- Süzme yoğurt
Sos için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
Şiş Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için; soğan, sarımsak ve biberler rondodan geçirilir. Maydanoz kıyılır. Kıymanın üzerine gereçler eklenip güzelce karıştırılır.
- Lavaşlar kenarlarından kesilip kare form verilir. Lavaşların üzerine harç eşit ölçüde yayılır ve üst üste dizilir. Sonra şişler takılıp, kesilir tepsiye dizilir.
- 200° fırında 15 dk pişirilip fırından alınır üzerine domates salça sos sürülüp tekrar fırına atılır.
- Lavaşlar biraz kızarıp kıyma piştikten sonra yoğurt eşliğinde sıcak servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☘️
Şiş Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















