Garnitürlü Pilav Salatası
Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç ya da istenen pirinç
- 1 kavanoz garnitür (havuç, patates ve bezeleyeyi haşlayarak kendiniz de yapabilirsiniz.
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 su bardağı mısır
- 2 tane limonun suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı kaşığı zeytin yağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç yıkanır. Tencereye pirinç, zeytin yağı, tuz eklenir ve karıştırılır. Üzerine 1,5 su bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
- Dereotu yıkanır, ince ince doğranır, büyük bir kaba alınır.
- Garnitür ve mısır süzülür ve dereotunun üstüne eklenir.
- Pişen pilav soğumaya bırakılır.
- Soğuyan pilav büyük kaba alınır ve öteki gereçlerle karıştırılır.
- Limon sıkılır, denetimli bir biçimde pilava eklenir (damak tadınıza nazaran ekşiliğini ayarlayabilirsiniz)
- Sumak ve karabiber de eklenerek güzelce karıştırılır. Pilav salatamız sunuma hazır. Afiyet olsun.
Garnitürlü Pilav Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









