Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması
Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg taze fasulye
- 4 kaşık mısır unu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Dip sos için (dip sosu sevdiğiniz formda yapabilirsiniz eldeki materyallerle hazırladım);
- Yarım kg yoğurt
- Varsa dereotu (evde olmadığı için kuru nane kullandım)
- Arzu ettiğininiz baharatlar
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayıp, istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
- Rendelenmiş 2 diş sarımsak tuz ve 4 kaşık kadar mısır unuyla harmanlıyoruz.
- Derin bir kapta bol yağda çıtır olana kadar kızartıyoruz.
- Yağını alması için kâğıt havluya çıkarıyoruz.
- Dip sosu hazırlıyoruz. Yoğurt, tuz, baharatlar, dereotunu karıştırıyoruz.
- Çıtır fasulyeleri dipsosa batırarak afiyetle tüketiyoruz afiyet olsun 😊.
Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











