Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ayıklanmış bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 kaşık un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet portakal
  • 5-6 adet enginar
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapıştırmaz tencerenin tabanına uzun uzun kestiğimiz soğanları koyalım.
  2. Üzerine kare kare kestiğimiz havuçları sıralandıralım.
  3. Onun da üstüne bezelye ve en üste enginarları kapatalım.
  4. En üste tuz, portakal suyu ,su ve unu serpiştirip kapağını kapatalım.
  5. Altını yakalım kaynayınca en kısık ayarda havuçlar yumuşayana kadar pişirelim, altını kapatınca yarım çay bardağı sıvı yağı eklemeyi unutmayalım.
  6. Yemek dinlendikten sonra hazır. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Ben portakal yoksa bir limon sıkarak pişiriyorum.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beğendili Sarımsak Soslu Köfte
Margarinsiz Tatlı Kurabiye
Dondurma Profiterol
Tiramisu
Damla Çikolatalı Muffin Kek
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |