Balon Pişi (Kabartma Tozlu)

Balon Pişi (Kabartma Tozlu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu

Balon Pişi (Kabartma Tozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un kabartma tozu şeker tuz yoğurma kabında karıştırılır.
  2. Üzerine yumurta ve yoğurt eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Streç sinemaya sarılır ve 10 dk bekletilir.
  3. 10 dk sonra yağlı kağıt üstüne alınır ve merdaneyle hazır kesilmiş yağlı kâğıt büyüklüğünde daire biçiminde açılır. İstediğiniz formda kesebilirsiniz.
  4. Tavaya çok fazla yağ almadan 2 çay bardağı kadar sıvı yağ alınır ve kızdırılır. Kızgın yağa atılır tavayı hafif sallayarak şişmesine yardımcı olabilirsiniz. Artlı önlü pişirilir. Çabucak şiştiğini göreceksiniz zati. Peçete üstüne alınır fazla yağı giderilir. Afiyet olsun.

Balon Pişi (Kabartma Tozlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolatalı Cupcake
Kek Kalıbında Ağlayan Pasta
Arkadaşlarımla Yaz Kahvaltısı
Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı)
Sebzeli Kıymalı Muhteşem Börek
Palamut Tava
Hdabla | © 2025 |