Katmer

Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kurumaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Arasını yağlamak için;
- 150 gram tereyağ
- Çeyrek bardak sıvı yağ
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unun ortasını açalım, mayayı ,sütü koyalım ,karıştıralım.
- Tuzuda ekleyip yoğuralım.
- Hamuru toparlamak için elimizi yağlayıp güzelce tekrar yoğurup üzerini örtüp bir 15 dakika dinlendirip hamuru tekrar tezgaha alalım .
- 6 peziye ayıralım her bir peziyi hazır yufkadan daha küçük olacak formda hafif unlayarak 2 kaşık yağlayıp rulo yapalım.
- Tekrar kendi ekseni etrafında dolayıp gül biçimi verelim.
- Herbir peziyi bu biçimde yapıp üzerini örtüp bir 15 dakika sonra birinci yaptığımız peziden başlayarak yemek tabağı büyüklüğünde oklava ile açın.
- Yanmaz tavada sık sık çevirerek pişirelim.
Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









