Patlıcan Yemeği
Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 6-7 adet kırmızı biber
- 6-7 adet yeşil biber
- 2 orta soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 ,5 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığından az kimyon
- 2-3 çay kaşığı tuz
- 1 yemek tabağı kadar haşlanmış et
- 2 bardak kadar etin suyu (tenceredeki materyalleri çok geçmeyecek)
Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı doğrayın ve airfrey atın, üzerine kaşıkla yağ dökün, 6 dk kızartın karıştırın, tekrar 1 kaşık yağ dökün 6 dk daha kızartın karışıtrın.
- Kırmızı biber yeşil biberleri de tıpkı biçimde airfreyda kızartacağız.
- Tencereye sıvı yağda soğan, sarımsak kavurun, salça ekleyin sonrasında tüm materyalleri ekleyip hepsini kavurun.
- Doğranmış domates ekleyelim karıştıralım ,baharatlarını ekleyelim, ( 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı biber, 2 çay kaşığı pulbiber, yarım çay kaşığından az kimyon 2-3 çay kaşığı tuz ).
- En son haşlanmış et ve etin suyunu ekleyelim kaynayana kadar yeterlice pişirip altını kapatalım afiyet olsun.
Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








