Patlıcan Yemeği

Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 6-7 adet kırmızı biber
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 2 orta soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 ,5 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığından az kimyon
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek tabağı kadar haşlanmış et
  • 2 bardak kadar etin suyu (tenceredeki materyalleri çok geçmeyecek)

Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı doğrayın ve airfrey atın, üzerine kaşıkla yağ dökün, 6 dk kızartın karıştırın, tekrar 1 kaşık yağ dökün 6 dk daha kızartın karışıtrın.
  2. Kırmızı biber yeşil biberleri de tıpkı biçimde airfreyda kızartacağız.
  3. Tencereye sıvı yağda soğan, sarımsak kavurun, salça ekleyin sonrasında tüm materyalleri ekleyip hepsini kavurun.
  4. Doğranmış domates ekleyelim karıştıralım ,baharatlarını ekleyelim, ( 1 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı biber, 2 çay kaşığı pulbiber, yarım çay kaşığından az kimyon 2-3 çay kaşığı tuz ).
  5. En son haşlanmış et ve etin suyunu ekleyelim kaynayana kadar yeterlice pişirip altını kapatalım afiyet olsun.

Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Böğürtlenli Milkshake (Videolu)
Limonlu Çikolatalı Kek
Nefis Tadı İle Perde Pilavı
Yoğurtlu Ispanak Mezesi
Bayrama Kaymaklı Baklava (Videolu)
Yoğurtlu Çıtır Kabak
Hdabla | © 2025 |