Rulo Pasta

Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema için;

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti ( krema soğuyunca eklenecek)

Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  2. Şekerin yarısını beyazına, yarısını sarısına ekleyin.
  3. Yumurta beyazlarını kar üzere olana kadar yüksek zamanda çırpın ve kenarda beklesin.
  4. Yumurta sarısını ve eklediğiniz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  5. Sıcak suyu ekleyip tekrar çırpın.
  6. Kuru materyalleri eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırın.
  7. En son kar üzere olan yumurta beyazını yavaş yavaş kek hamuruna ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
  8. 175 derece fansız ayarda 15dk kadar pişirin( benim fırınım bu halde pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin) piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca rulo formunda sarıp soğumasını bekleyin.
  9. Krema; krem şanti ve vanilin hariç tüm materyalleri düzgünce çırpıp yoğunlaşıp fokurdamaya başlayana karar pişirin.
  10. Altını kapatınca vanilini ekleyip güzelce karıştırın.
  11. Kremaya değecek formda streç sinemayla üstünü kapatın.
  12. Soğuyunca krem şantiyi ekleyip yüksek devirce düzgünce çırpın.
  13. Buzdolabında dinlenmesini sağlayın.
  14. Kek soğuyup krema gereğince dinlendikten sonra keki açın içine kremayı eşit ölçüde spatula yardımıyla yayıp içine istediğiniz mevyeyi koyup sarın.
  15. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🍰.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Salatası
Tavuk Dürüm
Latte Pasta
Mantı Makarna (Dondurucuya Konabilir)
Katmer
Hindistan Cevizli Lorlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |