Rulo Pasta
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Krema için;
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti ( krema soğuyunca eklenecek)
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Şekerin yarısını beyazına, yarısını sarısına ekleyin.
- Yumurta beyazlarını kar üzere olana kadar yüksek zamanda çırpın ve kenarda beklesin.
- Yumurta sarısını ve eklediğiniz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıcak suyu ekleyip tekrar çırpın.
- Kuru materyalleri eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş çırpıcıyla karıştırın.
- En son kar üzere olan yumurta beyazını yavaş yavaş kek hamuruna ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
- 175 derece fansız ayarda 15dk kadar pişirin( benim fırınım bu halde pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin) piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca rulo formunda sarıp soğumasını bekleyin.
- Krema; krem şanti ve vanilin hariç tüm materyalleri düzgünce çırpıp yoğunlaşıp fokurdamaya başlayana karar pişirin.
- Altını kapatınca vanilini ekleyip güzelce karıştırın.
- Kremaya değecek formda streç sinemayla üstünü kapatın.
- Soğuyunca krem şantiyi ekleyip yüksek devirce düzgünce çırpın.
- Buzdolabında dinlenmesini sağlayın.
- Kek soğuyup krema gereğince dinlendikten sonra keki açın içine kremayı eşit ölçüde spatula yardımıyla yayıp içine istediğiniz mevyeyi koyup sarın.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🍰.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















