Nohutlu Patlıcan Tava

Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet alacalı soyulmuş patlıcan
  • 1 kapya biber doğranmış
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet irice kuru soğan
  • 3 adet doğranmış domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • İnce doğranmış maydanoz

Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup doğrayın.
  2. Acısını bırakması için tuzlu suda en az 20–30 dakika bekletin.
  3. Ardından suyunu uygunca sıkıp kurulayın.
  4. Kızgın yağda patlıcanları çok yumuşatmadan yavaşça kızartın ve kenara alın.
  5. Genişçe bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyin.
  6. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
  7. Soğanlar yumuşayınca doğradığınız biberleri ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  8. Ardından doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin.
  9. Salça kokusu çıkana kadar birkaç dakika pişirin.
  10. Haşlanmış nohutları ek edin.
  11. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirin ve baharatları ekleyin.
  12. Son olarak kızarttığınız patlıcanları ekleyin.
  13. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10–15 dakika pişirin.
  14. Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz.

Nohutlu Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Pasta
Sırlarıyla Nefis Krem Kek (Videolu)
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Elmalı Kurabiye
Lor Peyniri
Kebap Tarifi
Hdabla | © 2025 |