Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuruna:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Aldığı kadar un

İç materyalleri:

  • 3 adet elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harçını hazırlayalım.
  2. Elmaları rendeleyip orta ateşte şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu çekmesi değerli, yoksa kurabiyeler piştikten sonra çabuk yumuşuyor.
  4. Suyunu çeken elmalara, üzümleri ek ediyoruz ve bir kaç dk. Pişiriyoruz.
  5. Daha sonra cevizini ek ediyoruz.
  6. Piştikten sonra altını kapatıyoruz ve tarçını elkiyoruz.
  7. Harcı karıştırıp soĝumaya birakıyoruz.
  8. Hamur materyallerinin hepsini derin bir kapta yoğuruyoruz.
  9. Tereyaĝı oda sıcaklıĝında olmalı.
  10. Hamurdan küçük bezeler alıp elimizle yassılıyoruz.
  11. İçine soüuk elma harcından koyuyoruz.
  12. Rulo halinde yuvarlayıp, yada iki ucunu ortada birleştirip kapatıyoruz.
  13. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
  14. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
  15. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak oluyor, dinlendikçe sertleşiyor.
  16. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Biberli Yumurtalı Simit Tava
Arkadaş Pastası
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Kadayıflı Şerbetli Kek
Un Helvası
Hdabla | © 2025 |