Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuruna:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Aldığı kadar un
İç materyalleri:
- 3 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harçını hazırlayalım.
- Elmaları rendeleyip orta ateşte şeker ile birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekmesi değerli, yoksa kurabiyeler piştikten sonra çabuk yumuşuyor.
- Suyunu çeken elmalara, üzümleri ek ediyoruz ve bir kaç dk. Pişiriyoruz.
- Daha sonra cevizini ek ediyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıyoruz ve tarçını elkiyoruz.
- Harcı karıştırıp soĝumaya birakıyoruz.
- Hamur materyallerinin hepsini derin bir kapta yoğuruyoruz.
- Tereyaĝı oda sıcaklıĝında olmalı.
- Hamurdan küçük bezeler alıp elimizle yassılıyoruz.
- İçine soüuk elma harcından koyuyoruz.
- Rulo halinde yuvarlayıp, yada iki ucunu ortada birleştirip kapatıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak oluyor, dinlendikçe sertleşiyor.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














