Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuruna:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı çekirdek içi
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • mavi haşhaş

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün hamur gereçlerini yoĝurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  2. Hamurdan bezeler kopartıp rulo yapıyoruz ve istediğimiz uzunlukta ve incelikte kesiyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp dilediğimiz biçimde süslüyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Kahvaltıya Kaşarlı Domates Kızartması
Tutmaç Çorbası
+6 Ay Sebze Çorbası
Şişte Pankek
Muzlu Yulaf Rüyası
Hdabla | © 2025 |