Bazlama
Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket pakmaya
- 300 ml ılık su
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuzu yoğurma kabımıza alalım.
- Una tuz ve şekeri dökelim karıştıralım. Daha sonra unun ortasını açalım.
- Mayayı ılık suyumuzun içinde açalım. Açtığımız mayayı unun ortasına dökelim be yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
- Kulak göğsü kıvamında (ne cıvık ne katı bir hamur olacak) hamurumuzu yoğuralım.
- 1 saat kadar mayalamaya bırakalım.
- Bir tepsinin içine hafif un serpelim her yerine, çok serpmeyin hafif hamur yapışmayacak derecede olsun.
- Hamurumuzu bezeleyelim ve hafif unladığımız tepsimize koyalım en son üstünü bir bez ile örtelim 10 dk kadar da o formda mayalandıralım.
- Mayalanan bezeleri açalım ve yağsız boş tavada pişirelim.
- Pişirirken altının yanmasını beklemeyin üstü göz göz olunca değiştirin altını üstünü ortada bu türlü alt üst yaparak pişirin ki pişerken de kabarsın.Afiyet olsun 💜.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








