Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket pakmaya
  • 300 ml ılık su

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unumuzu yoğurma kabımıza alalım.
  2. Una tuz ve şekeri dökelim karıştıralım. Daha sonra unun ortasını açalım.
  3. Mayayı ılık suyumuzun içinde açalım. Açtığımız mayayı unun ortasına dökelim be yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.
  4. Kulak göğsü kıvamında (ne cıvık ne katı bir hamur olacak) hamurumuzu yoğuralım.
  5. 1 saat kadar mayalamaya bırakalım.
  6. Bir tepsinin içine hafif un serpelim her yerine, çok serpmeyin hafif hamur yapışmayacak derecede olsun.
  7. Hamurumuzu bezeleyelim ve hafif unladığımız tepsimize koyalım en son üstünü bir bez ile örtelim 10 dk kadar da o formda mayalandıralım.
  8. Mayalanan bezeleri açalım ve yağsız boş tavada pişirelim.
  9. Pişirirken altının yanmasını beklemeyin üstü göz göz olunca değiştirin altını üstünü ortada bu türlü alt üst yaparak pişirin ki pişerken de kabarsın.Afiyet olsun 💜.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En İyi Karamel Sos
Karışık Meyveli Smoothie
Köfteli Patates Yemeği (8+ Ay)
Ciğer Sote
Zeytinyağlı Biber Dolması
Mürdüm Erikli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |