Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı pirinçi yıkayıp 2 su bardağı su ile pişmeye bırakıyoruz.
  2. Suyunu çektikten sonra 5 su bardağı süt ekliyoruz ve 1 paket vanilin koyup kaynamasını bekliyoruz.
  3. Sütün kaynamasını beklerken 3 yemek kaşığı nişastanın üzerine yarım su bardağı süt ekliyoruz nişasta açılana kadar karıştırıyoruz.
  4. Süt kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı şeker ve açmış olduğumuz nişastalı sütü ekleyip 8 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  5. Daha sonra pişirdiğimiz sütü güveçlere alıp fırının en üst rafına koyuyoruz güveçlerin yarısına gelene kadar su ekleyip fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Spagetti
Soğuk Kahve
Pirinçli Kabak Yemeği
Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği
Karamelize Elmalı Kek
Pratik Midye Böreği
Hdabla | © 2025 |