Cevizli Ev Baklavası Tarifim

Cevizli Mesken Baklavası Tanımım İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

İçi için;

  • Kırılmış ceviz

Açmak için;

  • Mısır nişastası

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • 300 gram tereyağı

Cevizli Mesken Baklavası Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar şahane mesken baklavası tanımı kolay konut baklavasının şerbeti  için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  2. Kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekleyelim ve 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Hamurunu hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  4. Hazırladığımız hamuru un serptiğimiz tezgahta toparlayalım ve bunun için evvel hamuru 3 eşit modüle akabinde her parçayı 30 eşit kesime bölelim. Bölebilirsiniz.
  5. Bu kesimleri beze haline getirelim.
  6. Ardından bezelerimizi unlayarak, tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
  7. Açtığımız hamurların ortalarına nişasta serpip üst üste koyun.
  8. Açtığımız hamurların 15 tanesi alta 15 tanesi de üstüne gelecek halde merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirelim.
  9. Hamurları açarken her hamurun eşit olması için orta ara çevirebilirsiniz.
  10. Sonra tepsiye koyup üzerine biraz tereyağı gezdirip ceviz serpin daha sonra kalan başka hamurlarımızı da birebir biçimde açıp üzerine koyup eşit halde kare kare kesip üzerine tereyağını gezdirin.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45 dakika kadar pişirelim, bittikten sonra tatlımızı fırından çıkardığımızda birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti gezdirelim.
  12. 3-4 saat dinlendirdikten sonra cevizli süsleyip servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun 👍💛.

Cevizli Mesken Baklavası Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Zeytinyağlı Bezelye
Karnıyarık
Üçgen Poğaça
Milföy Baklava
En Pratiğinden Çiğ Köfte
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam
Hdabla | © 2025 |