Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı çiğ badem
- 75 gram tereyağı
Ara kat için;
- 1 paket krema
- 3 adet yumurta
- 600 gram labne peyniri
- 3 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Üst kat için;
- 1 çay bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri ve bademi rondodan geçirip içine erimiş tereyağı ekleyerek güzelce karıştırın.
- Muffin kaplarına bastırarak kalıp üzere yapıp buzdolabına koyarak bekletiyotuz siz kelepçeli kalıba da yapabilirsiniz.
- Orta katı hazırlıyoruz labne ,şeker ve kremayı karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar mikser ile çırpıyoruz .
- Ardından yumurtaları teker teker kırıp sıra ile çırpıyoruz .
- Yumurtalar bitince nişasta ek edip limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz ve kalıbımıza bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 55 60 dakika 180 derecede pişiriyoruz üzeri kızarana kadar çıkartıyoruz.
- Sosunu hazırlıyoruz su ,limon suyu, şeker ve nişasta zerdeçal limon kabuğu rendesini tencereye alıyoruz pişiriyoruz .
- Pişen sosu pişen cheesecakenin üzerine döküyoruz ,buzdolabında en az 4 -5 saat bekletiyoruz, afiyet olsun üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















