Islak Kurabiye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket eritilmiş margarin (250 gram, ılık olacak)
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (ben 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma kabına un hariç bütün materyaller ekleyelim ve el yardımı ile şekerin erimesi sağlanır (isteyen robottan yapabilir ).
- Daha sonra unumuzu denetimini biçim ekleyelim eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
- Top formu verelim yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu süreç hamur bitene kadar tekrarlayalım.
- Kurabiyeler evvelce ısıtılmış 180 derecede üzerileri çatlayana kadar pişirelim. (25-30 dakika.)fırınlar ortasında pişme müddeti değişiklik gösterebilir.
- Şerbetimiz için; geniş ve derin bir kapta bir toz şeker ve su eklenir, karıştırılır. Şekerin erimesi sağlayalım.
- Fırından pişen kurabiyeler alınan sıcak haliyle tek tek şerbete batıralım. 1 dakika bekletilip şerbetten alalım.
- Üzerileri hindistan cevizi antep fıstığı tozu batırılır. Sonra servis tabağına dizilelim afiyet olsun. 😋.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















