Karnıyarık

Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 6 -7 adet patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2- 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Üstünü süslemek için biber
  • Dilerseniz kıyma harcına kapya yahut sivri biber de ekleyebilirsiniz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 bardak sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup biraz tuzlu suda bekletin çok yağ çekmemiş olur.
  2. İyice kurulanan patlıcanları az sıvı yağ da çevirerek kızartın.
  3. Kızaran patlıcanlar soğurken iç harcı için soğanla tereyağını kavurun, kıymayı ekleyin kavurun, salça, tuz ,baharatları ekleyip son sefer kavurun.
  4. Patlıcanları ortadan yarın içini uygunca sıyırın karıştırın.
  5. Harcını doldurun.
  6. Biberleri üstlerine dizin.
  7. Borcamın içine 2 bardak sıcak suda çözdüğünüz salça sosu dökün.
  8. Fırına verin biberler kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurmalı Helva
Muzun Reenkarnasyonu
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Dondurucuda Simit Tarifi
Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel)
Tavuklu Sultan Kebabı
Hdabla | © 2025 |