Karnıyarık
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana kıyma
- 6 -7 adet patlıcan
- 1 büyük soğan
- 2- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Üstünü süslemek için biber
- Dilerseniz kıyma harcına kapya yahut sivri biber de ekleyebilirsiniz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 bardak sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup biraz tuzlu suda bekletin çok yağ çekmemiş olur.
- İyice kurulanan patlıcanları az sıvı yağ da çevirerek kızartın.
- Kızaran patlıcanlar soğurken iç harcı için soğanla tereyağını kavurun, kıymayı ekleyin kavurun, salça, tuz ,baharatları ekleyip son sefer kavurun.
- Patlıcanları ortadan yarın içini uygunca sıyırın karıştırın.
- Harcını doldurun.
- Biberleri üstlerine dizin.
- Borcamın içine 2 bardak sıcak suda çözdüğünüz salça sosu dökün.
- Fırına verin biberler kızarınca fırından alın. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






