Funiyki (Külah Tatlısı)

Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzerine;

  • File badem
  • Hindistan cevizi
  • Fındık
  • Fıstık
  • Renkli şekerleme

Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli olan bütün gereçleri kabının içine koyup güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra merdane yardımıyla hamuru açalım ve bir parmak genişliğinde uzun uzun keselim.
  3. Daha sonra kalıbın üst kısmından başlayarak hamuru ucuna kadar saralım ve elimizle birleştirelim.
  4. Hamur bitene kadar birebir formda devam edelim.
  5. Fırın tepsisine dizelim ve evvelden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  6. Çabuk pişen hamur olduğu için dikkatli pişirelim.
  7. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç bütün materyalleri tencereye alıp güzelce karıştırıp pişirelim.
  8. Piştikten sonra ocaktan alalım ve vanilya ve tereyağına ekleyip güzelce karıştıralım.
  9. Pişen hamurlarımızı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım ve ılık olan kremayı külahların içine dikkatli formda dolduralım.
  10. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  11. Kremayı iki ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Funiyki (Külah Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Patatesli Yumurta
Elmalı Tarçınlı Kek Tadında Granola
Kinoalı Semizotlu Soğuk Çorba (Glutensiz ,Hafif)
Zeytinyağlı Börülce Salatası
Kahve Çekirdeği Kurabiye
Şekersiz Katkısız Çikolata (Videolu)
Hdabla | © 2025 |