Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan)
Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Diğer gereçler;
- 24 adet baklavalık yufka
- 2 orta uzunluk kabak
- 2 adet havuç
- 1 kase tulum peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için 2 kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Havucu rendeleyip ekleyin.
- Peyniri ve en son baharatları ek edip karıştırın.
- Sos için 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt karıştırın.
- 4 adet baklavalık yufkayı her katı yağlayarak üst üste diziyoruz.
- Sonra uç kısmına iç harcımızı koyup rulo formunda sarıyoruz, olduğu formda tepsiye koyuyoruz.
- Bütün yufkalar bitene kadar 4 kat olacak formda soslayıp, rulo yapıp, diziyoruz.
- En son kalan sosumuzdan üstüne sürüp, evvelden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













