Mayasız Pamuk Poğaça
Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3.5 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı pekmez
Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, sirke, tuz, ekleyelim uygunca çırparak karıştıralım.
- Azar azar un ekliyelim un, üzerine karbonat ve kabartma tozu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım (püf noktası yumuşak bir hamur olmalı ve hamur uygunca 6-7 dakika yoğrulmalıdır).
- Hamurdan kesimler kopararak elimizin içinde açalım içine peynir koyup bohça halinde kapatalım.
- Sıvı yağ, yumurta, pekmez, karıştırıp fırça ile poğaçaların üstüne sürelim üzerine çatalla çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü pişinceye kadar kızartalım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Mayasız Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







