Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tarifi

Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 200 gram lotus bisküvisi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

  • 450 gram labne peyniri (veya krem peynir)
  • 1–2 yemek kaşığı lotus kreması

Üzeri için:

  • 175 gram lotus kreması (akışkan kıvamda, hafif ısıtılmış)

Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvi tabanı: bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  2. Tabanı sıkıştırın: karışımı kelepçeli kek kalıbına (altına yağlı kağıt serilmiş şekilde) dökün. Bir bardak yardımıyla bastırarak düzleştirin. Kalıbı buzdolabına koyun.
  3. Kremalı kat: bir kaba labne peynirini alın. Üzerine 1-2 yemek kaşığı lotus kreması ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Peynirli karışımı ekleyin: dolaptan kalıbı çıkarın ve peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün. Düzgünce yayın ve tekrar buzdolabına koyun.
  5. Üst sos: kalan lotus kremasını yavaşça ısıtarak akışkan hale getirin.
  6. Soğuyan cheesecake’in üzerine döküp güzelce yayın.
  7. En az 3 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
  8. İpucu: servisten evvel üzerine biraz kıyılmış bisküvi serpebilir yahut çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Taco Profiterol
Pamuk Kek
Limon Budino
Fırında Parmesan Peynirli Kalamar
Dereotlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |