Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı
  • ⁠1 çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon ve biraz tuz
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su

Sosladığımız tavuğun dışına bulamak için;

  • Biraz un
  • Biraz galete unu
  • Biraz tuz

Kızartmak için;

  • Yağ

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu istediğiniz formda doğruyoruz.
  2. Yumurta, baharat, un ve su karışımını krep kıvamında çırpıyoruz. (pürüzsüz bir kıvamda omalı)
  3. Doğradığımız tavukları bu harçla birlikte karıştırıp, üzerine saat dolapta dinlendiriyoruz.
  4. Un ve galeta ununu karıştırıp, dinlenen tavukları un harcına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. İşte bu kadar 🎈afiyet olsun….

Videolu paylaşımı 👉 lezzet. Mutfagim7 👈 sayfasından ulaşabilirsiniz.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı, Portakallı Muhallebi
Fırınsız Limonlu Cheseecake
Yulaflı Sabah Kahvaltısı
Kıymalı Pide
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Keçiboynuzu Unlu Cup Cake
Hdabla | © 2025 |