Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 çay kaşığı karabiber, kekik, kimyon ve biraz tuz
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı su
Sosladığımız tavuğun dışına bulamak için;
- Biraz un
- Biraz galete unu
- Biraz tuz
Kızartmak için;
- Yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu istediğiniz formda doğruyoruz.
- Yumurta, baharat, un ve su karışımını krep kıvamında çırpıyoruz. (pürüzsüz bir kıvamda omalı)
- Doğradığımız tavukları bu harçla birlikte karıştırıp, üzerine saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Un ve galeta ununu karıştırıp, dinlenen tavukları un harcına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. İşte bu kadar 🎈afiyet olsun….
Videolu paylaşımı 👉 lezzet. Mutfagim7 👈 sayfasından ulaşabilirsiniz.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















