Rulo Pasta
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Ara kreması için:
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten çabucak sonra eklenir)
- 1 paket toz krem santi
- 1 paket vanilya
- 6-8 adet taze çilek (doğranmış)
Rulo kek için:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 20 ml kaynar su
- 5 yumurta (akı ve sarısı farklı olacak)
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un (elenmiş)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kreması yapılır kenarda soğutulur.
- Krema hazırlığı; un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olunca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Soğuyunca içine toz krem santi ve vanilyayı ek edip 2-3 dakika çırpalım.
- Çilekleri (muzda hoş olurdu) doğrayıp başka bir kapta bekletin (ruloyu sararken kullanacağız).
- Rulo kek hazırlanışı: Yumurtaların sarılarına şekeri ekleyip çırpalım, kaynar suyu ekleyip çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyip kopuk üzere olana dek mikserle yüksek dönemde çırpalım.
- Sarılı karığıma, yumurta akını spatülayla yavaş yavaş yedirerek ekleyelim.
- Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu, süt ve yağ ek edip karıştırarak kek harcını hazırlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı dökelim.
- 170° fansız fırında alt-üst ayarda, rengi hafif dönene kadar yaklaşık 9-15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan keki birinci sıcağı çıkınca sararak 5 dakika dinlendirelim.
- Açtıktan sonra kremayı yayalım, üzerine doğranmış çilekleri serpiştirip dikkatlice rulo yapalım.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







