Tahinli Cevizli Çörek
Tahinli Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 pk instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Arasına sürmek ı̇çı̇n;
- 2 su bardağı tahin
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ılıtıyoruz.
- Yoğurma kabımıza mayayı koyup süt ve suyu üzerine döküyoruz.
- Sonra yağı şekeri ,unu ve tuzu ekliyoruz.
- Yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 40/45 dakika mayalandırıyoruz, eşit 3 modüle ayırıp açıyoruz.
- Her açılan hamurun üzerine hazırladığımız; tahin ,şeker ve ceviz karışımından sürüyoruz.
- Her kata tıpkı süreci yapıyoruz.Elimizle açıp genişletiyoruz.
- Sonra uzun çizgiler halinde bıçakla keserek biçim verip, ister yuvarlıyoruz, istersek sararak uzun bırakıyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tahinli Cevizli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











