Lokmalık Poğaça

Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (beyazı sarısı üzerine)
  • 6-6 buçuk su bardağı un

Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ,süt ve mayayı kaba alıp karıştıralım.
  2. Şeker, yumurta ,yağ tuzuda ek edip karıştıralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim.
  4. Yumuşak bi hamur elde edene kadar yoğuralım.
  5. 1 saat mayalandıralım hamuru.
  6. Mayalanan hamurdan çeviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  7. 15 dk tepside bekletelim.
  8. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecede 30 dk pişirelim.

Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Simiti ( Halep Kahkesi)
Mozaik Pasta
Susamlı Tahinli Kurabiye
Ayıcık Kurabiye
En Ekonomik Pişmeyen Cheesecake
Domatesli Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |