Lokmalık Poğaça
Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (beyazı sarısı üzerine)
- 6-6 buçuk su bardağı un
Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ,süt ve mayayı kaba alıp karıştıralım.
- Şeker, yumurta ,yağ tuzuda ek edip karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyelim.
- Yumuşak bi hamur elde edene kadar yoğuralım.
- 1 saat mayalandıralım hamuru.
- Mayalanan hamurdan çeviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- 15 dk tepside bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecede 30 dk pişirelim.
Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






