Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde )
Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 10 tane çekirdeksiz zeytiin (isteğe göre)
- Bir demet maydanoz (azaltılıp çoğaltılabilir)
- 3-4 kol soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üstü için;
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kapya biberi ,maydanozları, soğanıları ince bir biçimde doğrayınız.
- Kekin imali için 3 yumurtayı mikserle çırpınız.
- Un ,kabartma tozu ,maydanozu ve soğan hariç öteki materyalleri ekleyip güzelce karıştırınız.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz en son maydanoz ve soğani ek ediniz.
- Yağmamış olduğunuz kalıba susam ve çörek otu serpiniz kek harcınız kalıba boşaltıp evvelce ısıtılmış 180 derelik fırında pişiniz.
Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














