Antakya Kısırı
Antakya Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı fesleğen (hâbak)
- 1 tatlı kaşığı tuz ( salçanız tuzsuz ise)
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 demet taze nane
- 1 çay bardağı nar ekşisi
Antakya Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğurma tepsimize bulguru alıp üzerine sıcak suyu gezdirelim yumuşasın.
- Yeşillikleri güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Süzgece alıp, bekletelim.
- Bulgurumuza salça ve baharatları ekleyip, yoğurmaya başlayalım.
- Tadına bakalım bulgur eridiğinde üzerine birinci olarak nar ekşisini ekleyelim.
- Sonra zeytinyağını ekleyelim, en son yeşilliklerimizi de ekleyip, harmanlayalım ve kısırımız hazır.
- Yanına marul ve tereyağılı kızarmış yumurta çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun:)).
Antakya Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






