Antakya Kısırı

Antakya Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı fesleğen (hâbak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( salçanız tuzsuz ise)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1 çay bardağı nar ekşisi

Antakya Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yoğurma tepsimize bulguru alıp üzerine sıcak suyu gezdirelim yumuşasın.
  2. Yeşillikleri güzelce yıkayıp doğrayalım.
  3. Süzgece alıp, bekletelim.
  4. Bulgurumuza salça ve baharatları ekleyip, yoğurmaya başlayalım.
  5. Tadına bakalım bulgur eridiğinde üzerine birinci olarak nar ekşisini ekleyelim.
  6. Sonra zeytinyağını ekleyelim, en son yeşilliklerimizi de ekleyip, harmanlayalım ve kısırımız hazır.
  7. Yanına marul ve tereyağılı kızarmış yumurta çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun:)).

Antakya Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Ev Yapımı Yoğurt
Lowcarb Ekmeği
Tavuk Fajita
Bayat Kekten Toplar
Manca Yemeği
Hdabla | © 2025 |