Açma (Sade Ve İçi Dolgulu)

Açma (Sade Ve İçi Dolgulu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 3 su bardağı olağan böreklik un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya yoksa yaş maya
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İçi için;

  • Çorba kasesi böreklik peynir yahut lor
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı susam

Açma (Sade Ve İçi Dolgulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza ılık süt ve suyumuzu koyalım ,içine toz mayayı ve şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
  2. Toz maya eridikten sonra sırasıyla sıvı yağını, unlarını ,tuzunu, koyup karıştırarak yumuşak ele yapışan bir hamur yapalım.
  3. Hamurun üzerini streçle örtüp 1 saat kadar mayalandırmaya bırakalım .
  4. Hamurumuz mayalanıp yeterlice kabarınca mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp üzerine bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyup düz tabanda avuç içi büyüklüğünde açalım.
  5. Açtığımız hamuru rulo yapıp iki ucunu bir ortaya getirelim, simit hali vererek tepsiye dizelim .
  6. Bütün hamurumuzun yarısını bu halde yapalım ,en son üzerlerine yumurta sarısına pekmezi ekleyerek karıştıralım .
  7. Açmaların üzerlerine sürelim, susamını dökelim ,yarım saat kadar tekrar mayalandırmaya bırakalım.
  8. İçi dolgulu açmalar hamurumuzdan portakal büyüklüğünde hamur alıp yağlı tabanda tıpkı biçimde avuç içinden daha büyük olacak biçimde açalım.
  9. Üzerine tereyağı sürelim hamurumuzu dörde bölelim hamurun geniş tarafından başlayarak içine peynirli dolgudan koyarak saralım.
  10. Kalan hamurumuzun hepsini bu halde yaparak tepsiye dizelim.
  11. Onların üzerlerine de yumurta sarısı ve susam ekleyerek mayalandırıp 200 derecelik fırına 25 dakika kadar nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  12. Fırından çıkardığımız açmalarımızın üzerlerine hafif bir su serpip 10 dakika kadar üzerini örtelim yumuşacık pamuk üzere olacaktır afiyet sıhhat olsun.

Açma (Sade Ve İçi Dolgulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Kıyma
Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
Kakaolu Ve Çikolatalı Pamuk Kek
Çıtır Tavuklu Sandviç
Nefis Ton Balıklı Tabule
İtalyan Omleti (Frittata)
Hdabla | © 2025 |