Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı

Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu + 1 su bardağından biraz eksik (150 ml tavuk suyu /sıcak su
  • 1 kase / istediğiniz kadar haşlanmış tavuk eti
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçin üzerine tuz ekleyip sıcak su ile ıslatalım bir kenarda beklesin.
  2. Tenceremize sıvı yağ ve tereyağı alalım üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Tavuk suyu (veya olağan su yarı yarıya da olabilir) yalnızca tavuk suyu da olabilir ve tuz ekleyelim.
  4. Ardından haşlanmış nohutları ek edelim ve pirinçler görünüp kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  5. Pilavımız göz göz olacaktır 10 dakika demlenmeye bırakalım servis yaptıktan sonra üzerine tavuk eti ekleyelim afiyet olsun.

Tavuklu Nohutlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Tatlısı
Simitli Yumurta
Tavuk Köftesi
Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |