Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 kase bezelye (ben dondurulmuş kullandım)
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kaşık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  2. Tavuk göğsünü sotelik doğrayın ve kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyip kavurun.
  3. Patatesi soyun ve büyük küpler halinde doğrayın.
  4. Rengi dönen tavukların üstüne koyun.
  5. Bezelyeleri de ekleyin.
  6. Tereyağını tuzunu salçasını ekleyin karıştırın.
  7. Üzerine su koyun altını kısın ve kapağını kapatın.
  8. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  9. Daha fazla tanım için beni takip etmeyi unutmayın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Hamburgerler
Pratik Köfte Patates (Tavuk Kıymasından)
Teretür Mezesi
Hamsiköy Sütlacı
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Ev Yapımı Sokak Simidi
Hdabla | © 2025 |