Tane Tane Pilav Tarifi (Tutturamayanlara Özel)

Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç (benimki basmati)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su (benimki tavuk suyu)

Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçimizi süzgeçli bir kapta yeterlice yıkıyoruz.
  2. Su yeterlice berraklaşana kadar yıkayıp süzmeye devam edelim.
  3. Nişastası gidince süzüp bırakalım.
  4. Kaynar suyumuzu hazır edelim. Ben tavuk suyu tercih ettim. Daha lezzetli oluyor.
  5. Pilav tenceremizi ocağa koyup şehriyemizi dökelim.
  6. Yağı da ekleyip kavuralım.
  7. Rengi kızarmaya başlayınca hazır olan pirinçi ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  8. Ocağın altını kısıp tuzunu ve tereyağını ekleyip pirinçlerimizi kavurmaya devam edelim.
  9. Tereyağı eriyip, pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca sıcak suyumuzu ekleyelim ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Tamamen pişene kadar kapağını açmıyoruz.
  11. Piştikten sonra altını kapatıp kapak altına pak bir örtü seriyoruz. Ki pilavın buharını emsin, pilavımız lapa olmasın.
  12. İşte bu kadar! artık tane tane olmaması için hiçbir sebep yok 👩🏻‍🍳 şimdiden afiyet olsun! 🌷.

Tane Tane Pilav Tanımı (Tutturamayanlara Özel) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Unu İle Mini Pancake
Çilekli Limonlu Konsantre İçecek
Kış Salatası
Miss Gibi Kokan Kabaran Limonlu Kek Tarifi
Humus
Kolay Kıyır Kıyır Difrizlik Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |