Çeşmi Nigar Çorbası

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber
  • 10 gram et suyu
  • 1.5 litre sıcak su

Meyanesi için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı süt

Acı yağ için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranmış soğanları yumuşattıktan sonra unu ekleyip kokusu geçene kadar kavuruyoruz.
  2. Yıkanmış mercimekleri de ekledikten sonra nizamlı karıştırmak gerekiyor.
  3. Mercimekler kavrulup rankları sarıya dönünce sıcak suyu ekleyip yaklaşık 30 dk hafif hafif tingirdatıyoruz.
  4. Yumurta sarısı, limon suyu ve sütü düzgünce çırptıktan sonra yumurta pişmesin diye çorbadan 3-4 kepçe yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz sonra meyaneyi çorbaya katıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
  5. Çorbaya katıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
  6. Çorbayı blenderdan geçirin pürüzsüz bir kıyam alınca, tereyağını eritip üzerine pul biber toz biber ve naneyi yakıp çorbayı servis edin.

Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acai Bowl
Etsiz Çiğköfte
Çikolata Bombası Brownie
Bezelye Kavurması ( Yöresel)
Mayalanmasını Beklemeden Nefis Mayalı Poğaça
Fırında Yumuşak Tavuk Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |