Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket +1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kutu krem şanti +1 su bardağı süt
Süslemek için;
- 1 paket hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatalım ve soğumaya alalım.
- Kek için yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra galeta unu, hindistan cevizi, yağ,ince öğütülmüş ceviz içi, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek süratlice çırpıp çabucak yağlanmış dikdörtgen borcama aktarıp düzeltelim.
- Bekleme yaparsanız hamur katılaşır 160 derece fansız ısıtılmış fırında 30 dakika denetim ederek pişirelim.
- Krema için krem şanti ve 1 su bardağı süt hariç öteki gereçleri tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olup katılaşınca altını kapatıp 1 su bardağı süt ve krem şantiyi ekleyerek düzgünce mikser ile çırpalım.
- Fırından çıkan keki birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim .
- 5 dakika sonra kremasını da üzerine döküp hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat sonra servis yapabilirsiniz 1 gün evvelden hazırlayınca bu üslup tatlılar daha düzgün oluyor afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











