Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tarifi

Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patates
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soyulmuş kabak ve patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayın.
  3. Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine un, sıvı yağ, kabartma tozu, baharatlar ve tuzu ekleyin.
  4. Malzemeleri düzgünce karıştırın.
  5. Ardından rendelediğiniz kabak, patates ve doğradığınız soğanı da kaba ekleyin. Tüm materyalleri güzelce harmanlayın.
  6. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine eşit biçimde yayın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 45-50 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirin.
  8. Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun! 🩷.

Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuzu İncik Tarifi
Mangolu Sorbe
Orman Meyveli Smoothie Bowl (Buz Gibi – Pcos Dostu)
Harika Tam Kıvamında Spoonfull
Limonlu Cheesecake
Köfteli Makarna
Hdabla | © 2025 |