Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tarifi
Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 3 adet kabak
- 3 adet patates
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyulmuş kabak ve patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Soğanı küçük küçük doğrayın.
- Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine un, sıvı yağ, kabartma tozu, baharatlar ve tuzu ekleyin.
- Malzemeleri düzgünce karıştırın.
- Ardından rendelediğiniz kabak, patates ve doğradığınız soğanı da kaba ekleyin. Tüm materyalleri güzelce harmanlayın.
- Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine eşit biçimde yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta 45-50 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun! 🩷.
Kabaklı Ve Patatesli Fırın Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










