Çiğ Börek

Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4,5 su bardağı un
  • Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5 su bardağı su

İç harcı için;

  • 350 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurunun hazırlanışı: un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama nazaran göz kararı ayarlayalım.
  2. İç harcın hazırlanışı; tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine 2 adet soğanı rendeleyelim.
  3. İçerisine tuz ,karabiberi ekleyelim ,sulandıralım .
  4. Hamuru bezelere ayıp açalım.
  5. Açılan hamura yarım ay formunda kıymalı iç harcımızı koyalım ve katlayalım.
  6. Kızgın yağda alt üst ederek kızartalım afiyet olsun.

Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Kurabiye (Kahve Yanı)
Patates Soğan Kavurma
Mercimek Cipsi
Cevizli Susamlı Kurabiye
Pide Tarifi
Dev Çikolatalı Kek ( Piknik Keki )
Hdabla | © 2025 |