Balık Ekmek

Balık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg levrek
  • 250 gram kalamar
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Salatası için ;

  • 5-6 yaprak marul
  • 2 adet havuç
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet soğan

Balık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tüm kılçıklarından ayırdığınız balıkları 2 parmak genişliğinde filimlere ayırın.
  2. Derince bir kaba un, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  3. Karışıma sırasıyla balıkları ekleyip her yerine un gelecek halde bulayın.
  4. Derin kızgın yağda rengi altın rengine dönene kadar kızartıp ocaktan alın.
  5. Aynı süreci kalamar için tekrarlayın. (kalamarı pişmeye hazır dondurulmuş kullandım, şayet marinasyonu yapılmamış aldıysanız profilimdeki kalamar tanımını incelemenizi öneririm, mümkünse 1 gün evvelden hazırlayın).
  6. Kızartılan balık, kalamar ve salatayı tıpkı yere alıp ufak kesimlere ayırın.
  7. Son olarak ister ekmek ortası, ister salata halinde bol limon ile tüketebilirsiniz … deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.

Balık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Patlıcan Yemeği
Enginarlı Pilav
Biberli Ekmek
Kıl Biber Turşusu
Spooonful Tatlısı
Kuru Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |